Back

Woodwell Ave.

Woodwell Ave.

Overview

This was not the first remodel for this home, one of the oldest in Newburyport, Massachusetts. This rendition was more about stripping the house back to its original beauty. Decades of design trends were removed to expose the original elements that make this home so special.

 

making new look old

This design is a true merging of old and new. The space is arranged with an open floor-plan to create flow and let light in. Yet the materials and appliances were carefully chosen to give a sense of the history of the house. Reclaimed barnboard clads the island and the range is a classic La Corneau.

truly custom design elements

The ceiling beams, original to the home, underwent a drastic transformation when they were soda blasted. Given the age of the home and its low ceiling height, there was no room for pendant lighting above the island. Our solution was to createĀ a custom lighting fixture by setting led lights into a reclaimed beam.

Project Details

Materials + Specs

  • Cabinetry: Traditional single face frame, inset cabinetry with a sprayed finish.
  • Countertops: Barroca soapstone
  • Floating Shelves: Oak finished with waterborne clear urethane.
  • Island lighting: Custom built fixture. LED drop lights inset into a reclaimed beam.
Back

OUR PROCESS IS RELATIONSHIP DRIVEN

We begin every project by understanding your needs and wants to deliver truly personalized craftsmanship. Let's start the conversation.